Shipping policy

ДОСТАВА

Испораката на производи се врши преку Карго Експрес низ сите пунктови на каргото во државата. Испораката може да биде до домашна адреса или до карго-базата во избраниот град. Цената на доставата зависи од големината на пакетот и се движи од 70-150 ден. Доставата за сите нарачки над 3000 денари е БЕСПЛАТНА.  Производите ќе бидат испорачани за најмногу 1-3 работни дена. За викенди и државни празници не се врши испорака. Во рокот на испорака не се пресметуваат викендите и неработните денови.

МИНИМАЛЕН ИЗНОС ЗА НАРАЧКИ ИЗНЕСУВА 300 ДЕНАРИ.

Доколку има доцнење на испораката ПЕТ ЦЕНТАР не сноси одговорност доколку доцнењето е предизвикано од компанијата задолжена за извршување на испораката.

ПРЕВЗЕМАЊЕ НА ПРАТКИ

Откако ќе добиете потврда за креирана нарачка, нарачката влегува во статус на обработка. Откако ќе биде обработена и потврдена ќе биде испратена на достава. Рок на испорака е 1-3 работни дена.

Нарачката ја плаќате во готово при прием на пратката.

Kупувачот е должен при превземање на пратката да изврши визуелен увид на пакетот, случајно да не има физички видливи оштетувања. Доколку има забележливи оштетувања на самиот пакет, пратката треба да се одбие и да не контактирате.